چهاردهمین نمایشگاه ایران پلاست 99

چهاردهمین نمایشگاه ایران پلاست 99 با حضور 0 شرکت کننده

تهران

یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹

توضیحات

نمایشگاه ایران پلاست

 چهاردهمین دوره

در تاریخ   19   بهمن  تا   22  بهمن ماه  1399  برگزار می شود.

 سالن های تحت پوشش

38-40-41-44

صنعت نمایشگاهی در سراسر جهان سال دشواری را پشت سر گذاشت. همه گیری یک بیماری جهان گیر که راه های انتقال آن کم شناخته، اما به هر گردهمایی انسانی معطوف بود، بزرگترین نمایشگاه های تخصصی دنیا را به تعطیلی یا تعویق در برگزاری کشاند.

 

در این میان نمایشگاه بین المللی ایران پلاست هم به عنوان معتبرترین نمایشگاه منطقه ای در غرب آسیا، با تاخیر در تاریخ برپایی و تحت تاثیر ممنوعیت ها و محدودیت های سفر و بازدیدهای فراملی و حتی ملی قرار گرفت. تحریم های ناجوانمردانه بین المللی، عملا حضور بخش خارجی را در آن بی رنگ کرد. با این حال ایران پلاست چهاردهم به تایید بسیاری از مشارکت کنندگان و بازدیدکنندگان به رغم شرایط خاص و ویژه دوره فعلی، کارنامه قابل قبولی از خود بر جای گذاشت. استفاده درست و بجا از ظرفیت های نوساخت همچون بسترهای مجازی و آنلاین نمایشگاهی، تلاشی بود که قطعا در سال های آینده نیز به عنوان یک ابزار کارآمد مدیران ایران پلاست را در تحقق اهداف نمایشگاهی یاری خواهد کرد.

درست است که بر خلاف ادوار گذشته و به روال استاندارد نمایشگاه های بین المللی پلاستیک و لاستیک در دنیا، آنچه در این دوره از نمایشگاه ایران پلاست به نمایش درآمد، تصویر کاملی از دستاوردهای صنعت پلیمر کشور خصوصا در بخش ماشین آلات و تجهیزات نبود، اما آنها که به نمایشگاه آمدند، با رعایت سختگیرانه و تا حد ممکن خط قرمزهای بهداشتی، توانستند مناسبات و مذاکرات جدی با طرف های ایرانی و تجار منطقه ای داشته باشند.

 

ظرفیت 9 میلیون تنی فعلی تولیدات صنعت پتروشیمی کشور در بخش پلیمرها و افزایش آن تا 21 میلیون تن در پایان جهش سوم  و سهم گیری دو برابری ایران از بازار پتروشیمی جهان، هیات های تجاری و بازرگانان را از 10 کشور هند، ترکیه، آذربایجان، بوسنی، عراق، سوریه، اردن، افغانستان، کنیا و (اقلیم کردستان عراق) به نمایشگاه ایران پلاست کشانید تا از این پتانسیل قابل توجه و اعتنا در جوار خود بهره برداری و برای آن برنامه ریزی کنند. حضور این گروه ها طبیعتا برای تولیدکنندگان صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز بی آورده نبود. میزهای مذاکره در فضاهای B2B پیش بینی شده در محل نمایشگاه و در سالن ها نشان داد که دو طرف برای توسعه مبادلات تجاری تا چه حد انگیزه دارند. توان طرف های ایرانی در ساخت و تولید و ارایه محصولات با کیفیت و نیاز طرف دیگر برای تامین بازارهای تشنه خود، همچنان نویدبخش رشد و توسعه روزافزون است.

 

حضور پر رنگ سیاست گزاران و تصمیم سازان بخش دولتی کشور در نمایشگاه ایران پلاست خصوصا وزیر نفت، معاونین و مدیران ارشد زیر مجموعه این وزارتخانه، روسای کمیسیون های مرتبط صنایع و انرژی و نمایندگان مجلس، رییس مرکز پژوهش های مجلس، مدیران ارشد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوی، سفرا و رایزنان اقتصادی از کشورهای هدف صادراتی ایران و ... از دیگر نکات مثبت و تقریبا بی بدیل در ادوار مختلف این نمایشگاه بود. گفت و گوهای حضوری روسای تشکل های صنایع پایین دستی پتروشیمی حاضر در نمایشگاه و نمایندگان آنها برای انتقال مستقیم و بدون واسطه مشکلات، کاستی ها و طرح ایرادات بسترهای قانونی از تامین مواد اولیه گرفته تا واردات تکنولوژی های نو و خطوط فناور و دستورالعمل ها و بخشنامه های مانع بر سر صادرات با کشورهای همسایه، امکانی بود که قطعا جز در گردهمایی بزرگ ایران پلاست متصور و ممکن نبود.

 

آنچه ایران پلاست امسال را یکبار دیگر از همتاهای قدیمی خود متمایز کرد، رشد و سر برآوردن توان کم نظیر داخلی در بخش بومی سازی محصولات، ماشین آلات، قطعات و تجهیزاتی بود که واردات آنها زیر فشارهای حداکثری بین المللی و تحریمی و جهش ها و نوسانات ارزی متوقف شده بود. توانی که هر بازدیدکننده منصفی را اگر نه متعجب، که شدیدا به فکر فرو می برد. شرکت های دانش بنیان با اتکا به توان متخصصن و دانش آموختگان کشور و با سرمایه های بعضا خرد توانسته اند تا اقتصاد کشور را از تنگنای چند ده ساله اقتصاد نفت محور، در زمانی به غایت اندک به سوی اقتصاد غیرنفتی همراهی کنند. ایران پلاست بی تردید تصویری روشن از خودباوری ملی در صنایع پلیمر کشور بود.

0 مشارکت کننده

مشاهده همه